Nå bør du installere SSL-sertifikat (grønn adresse) på din nettside eller nettbutikk

Google har nå bestemt seg for at de ønsker at alle nettsider skal bruke SSL-sertifikat eller grønn og sikker adresselinje (se bildet under).

Fra 1. oktober vil Google sin nettleser, Google Chrome, markere alle nettsider med datainnsamling (for eksempel et kontaktskjema)  uten SSL sertifikat som usikre.

First thing first; hva er egentlig et SSL-sertifikat? Og hvorfor er Google så opptatt av dette?

Et SSL-sertifikat / grønn adresse-linje er noe de aller fleste kjenner fra nettbank og nettbutikk-verdenen.

Dette sikrer kryptering av all informasjon som tastes inn på nettsiden / nettbutikken din – spesielt i situasjoner der betalingsinformasjon er involvert anbefaler alltid vi i EasyWeb Norge et SSL-sertifikat.
Det er også slik at all informasjon som tastes inn på nettsiden din er tilgjengelig for potensielle hackerangrep og annet «grums» hverken du ikke bør (eller vil) utsette deg eller dine kunder for.
Et SSL-sertifikat krypterer altså denne informasjonen, og gjør den mye vanskeligere for hackere å få tak i (og misbruke). Kort fortalt er en nettside på SSL en sikker nettside, mens en nettside uten SSL per definisjon er en usikker nettside.

Google er opptatt av dette av to grunner fordi de er opptatt av sikkerheten til brukerne / kundene sine og for internettbruk generelt.

Når du nå vet dette vil du kanskje tenke deg om litt nøyere før du neste gang legger igjen informasjonen på en nettside uten SSL (det burde du i allefall).
Tenk at dette gjelder alle andre som hører om og leser om dette, enten her på våre sider eller andre steder. Det bli ganske mange potensielle kunder.

I tillegg til sikkerhetsaspektet (som bør være et godt nok argument i seg selv) har et SSL-sertifikat en rekke andre fordeler; sider på SSL lastes raskere en sider uten. Hastighet er som dere vet avgjørende i et nettverden i stor utvikling. I tillegg har et SSL-sertifikat innvirking på din organiske synlighet (SEO-score) i Google.

Når i tillegg til alle disse fordelene Google Chrome (som er en av markedets absolutt mest populære nettlesere) vil gå aktivt ut å merke sider uten SSL som usikre er det ikke vanskelig å tenke seg at dette vil være en konverteringsbrems.

Det er viktig å merke seg at nettsiden din i praksis ikke blir noe mindre sikker en den er i dag. Men den vil, for brukere av Google Chrome, fremstå slik.
Tillitt er viktig i alle forhold, også et kundeforhold. Derfor er vi opptatt av at dere, som er våre kunder, får beskjed om dette – og et valg om å få installert og satt opp SSL på deres nettside. På denne måten får dere sjansen til å vekke tillit hos deres kunder – og samtidig få tillit til oss. Vinn vinn, hva?

Et SSL-sertifikat er heldigvis ikke noen stor investering. Det koster 1500,- per år. Kontakt oss gjerne på e-post eller telefon hjelper vi deg over på SSL.

Grønt er i tiden, og et SSL-sertifikat er en investering du absolutt bør ta deg råd til!

Stay clean, og stay safe.

-Gaute