Tidoblet omsetningen på fire år

Sandefjords Blad og Vestviken24.no skrev 13.02.2019 om utvikling i EasyWeb Norge AS.

Foto og tekst: Asle Rowe

Bedriften Anders Årstein Hansen startet som student har nå åtte ansatte og en omsetning på 16 millioner kroner.

Gründeren og den daglige lederen av webbyrået EasyWeb Norge, Anders Årstein Hansen, har hentet flere nye og unge medarbeidere, og pilene peker oppover for den fortsatt unge bedriften på Nordre Kullerød i Sandefjord.

– Det er givende å drive business i Sandefjord. Suksessoppskriften er motiverte og kreative hoder, og kjapp levering, sier han.

Selskapet leverer nettsider, nettbutikker, integrasjoner, rådgivning, digital markedsføring og Apps. EasyWeb Norge kaller seg et «annerledes byrå», og kombinerer utvikling og annonsering med forretningsforståelse for hva kundene trenger.

Gjennom nettverkene og gode samarbeidspartnere har EasyWeb bygget opp en pool med flere hundre nettbrukere i alle aldre, for å hente tilbakemeldinger på løsningene de lager.

– Det er viktigere å vite hva besøkende mener om nettsiden enn hva bedriften selv mener, sier Anders Årstein Hansen.

Nye lokaler

EasyWeb Norge har mer enn tidoblet omsetningen, fra 1,5 millioner kroner i 2014 til 16 i 2018, og kapret mange kunder siden starten i 2014.

– Vi etablerte oss i 2014, og året etter vant vi gründerprisen i Vestfold. Det var en flying start. De siste årene har vært svært spennende for oss. Vi har fått nye lokaler og har styrket stallen med 4 stykker. Vi har fått nye spennende kunder, mange lokale, noen nasjonale, både små og store. Det tyder på at markedet liker måten vi jobber på, sier Årstein Hansen.

Treffer på pris

På kundelisten står kjente lokale navn som Jotron, Lundhs, Jotun, Hasås og Hval Sjokolade. Nå går selskapet også i gang med prosjekter for Komplett Apotek og Mestergull. Årstein Hansen sier noe av suksessen bedriften har oppnådd grunner i fastprisen de tilbyr og gode estimater på prosjektene.

– Mange har opplevd IT-prosjekter som blir både to, tre og fire ganger dyrere enn estimert, og det skaper mye irritasjon. Vi har et sterkt fokus på å levere gode estimater, og har til nå truffet i ni av 10 tilfeller på fastpris. Det har vært viktig, sier web-gründeren.

Mange flinke folk

Anders flyttet selv hjem til Sandefjord etter studiene, og gründerideen kom allerede mens han satt på skolebenken i Kristiansand i 2011. Han startet alene, men har rekruttert hyppig etter hvert – blant annet gjennom arrangementet Hjem til jul i regi av Sandefjord Næringsforening.

– Det er så mange flinke folk i Vestfold-området, og vi samarbeider med flere av dem. I tillegg har vi en fantastisk næringsforening, sier han.

Kilde: Sandefjord Blad og Vestviken24.no